Weetjes over honden

Weetjes over honden

Honden, van velen het favoriete huisdier. Zonder enige twijfel brengen honden rust in ons leven. Daarnaast dienen ze een paar keer per dag uitgelaten te worden en eten ze vaak alles wat los en vast zit. Dit zijn de bekende weetjes over de viervoeter. Maar wat zijn nou hondenweetjes die bij weinig mensen bekend zijn? Er zijn veel weetjes over honden die nog niet zo bekend zijn. Wij hebben de top 10 hondenweetjes voor je die je waarschijnlijk nog niet wist 😉

  1. De eerste twee weken zijn de ogen en oren van een hond dicht. Daarnaast kunnen ze hun lichaamstemperatuur niet zelf regelen, afhankelijk van de moederhond.
  2. Honden zijn kleurenblind en zien voornamelijk blauw- en geeltinten. Zien is ook zeker niet hun sterkste zintuig.
  3. Het reukvermogen van honden is veertig keer zo groot als dat van de mens. Hun neus is hun superorgaan dat ook het verleden kan terughalen. Dit wil zeggen dat ze geuren opslaan en hun neus zo werkt als een geheugensteuntje.
  4. Wanneer een hond gaapt, geeft dit naast dat hij moe is, ook aan dat hij zich op zijn gemak voelt. Wanneer een hond niet op zijn gemak is, zal je hem ook niet snel zien gapen.
  5. Het knuffelen van een hond leidt bij ons tot een lagere bloeddruk; nog meer redenen op een hond aan te schaffen 😉
  6. Honden hebben maar liefst 6 verschillende bladgeluiden en drukken daarmee verschillende gevoelens uit. Zo kan een hond zwaar en eentonig blaffen wanneer hij gefrustreerd is of stress heeft. Wanneer hij opgewonden en blij is blaft hij kort en hoog achter mekaar door.
  7. Door hun zesde zintuig te gebruiken voelen honden de mens aan. Zo kunnen ze diabetes of epileptische aanvallen opmerken.
  8. Hondenbezitters worden gemiddeld ouder dan niet-hondenbezitters. Is dat nog eens even goed nieuws voor de hondenbezitters onder ons!
  9. Honden kunnen hun kop tot 170 graden draaien bij het afschudden van water; voor wie dacht dat honden veel minder flexibel waren dan katten 😉
  10. En last but not least, honden dromen echt. Ze verwerken zo de opgedane indrukken. Puppy’s dromen meer dan volwassen honden.

En, hoeveel weetjes waren al bekend voor je? Zo zie je maar dat honden een geheim leven hebben waar wij mensen vaak te weinig over weten. Zo kun je morgen weer wat vertellen op school of op het werk omtrent de weetjes over honden!

Shares
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *